Hakijalle

Tervetuloa opiskelemaan Saarijärvelle

Saarijärvi on luonnonkaunis pieni kaupunki keskellä Suomea. Kulttuurin, aktiviteettien ja tapahtumien täyttämä kaupunki tarjoaa unohtumattoman opiskelu- ja kasvuajan nuorille matkalla aikuisuuteen.

Kansainvälisyys

Lukiossamme on mahdollisuus opiskella englantia, ruotsia, saksaa, ranskaa ja venäjää. Saarijärven lukiolaisena sinulla on myös mahdollisuus osallistua erilaisiin kansainvälisiin projekteihin. Nämä projektit ovat loistava tilaisuus käyttää ja oppia vieraita kieliä, tutustua uusiin kulttuureihin ja saada uusia ystäviä.

Lukiollamme on pitkät perinteet oppilasvaihtojen organisoimisesta, Comenius-projekteista ja etwinning-yhteistyöstä.
Tule rohkeasti mukaan!

E-urheilu

Syksyllä 2019 Saarijärven lukiossa on aloitettu e-urheilukurssien pilotointivaihe, kolmen lukiokurssin muodossa. Kursseilla keskitytään lajitaitoharjoitteluun, joka pitää sisällään käsiteltävälle pelille ominaisia taitoja, joita voivat esimerkiksi olla tilannetaju, reagoiminen, sijoittuminen ja pelimekaaniikat. Lisäksi kursseilla käsitellään mm. fyysistä sekä psyykkistä harjoittelua e-urheilun näkökulmasta.

Liikuntalinja

Liikunnasta kiinnostuneille Saarijärven lukiosta löytyy liikuntalinja, jolla voit yhdistää opintosi ja urheilun. Liikuntalinjalla kilpa- tai näytösurheilua tavoitteellisesti harrastava opiskelija voi itsenäisesti suorittaa oman lajinsa fyysisiä ja lajikohtaisia harjoituksia kirjallisen harjoitussuunnitelman mukaan, lukion tarjotessa mahdollisuuksien mukaan puitteet: suorituspaikat, testien ym. suoritteiden vastaanotto ja mahdolliset muut tukitoimenpiteet. Linjalle haetaan erillisellä valintakaavakkeella. Haku tapahtuu lukion opiskelijaksi hyväksymisen jälkeen.

Kirjapiste

Kirjapisteeltä voit ostaa lukion oppikirjoja käytettynä ja edullisesti. Kirjapisteen toiminnan pyörittämiseen osallistuvat opiskelijat saavat yritystaitokurssin.

Opiskelijakannettava

Saarijärven lukion opiskelijana saat lukio-opintojen ajaksi käyttöösi kannettavan tietokoneen, jota voit käyttää päivittäisen opiskelun lisäksi myös sähköisissä kokeissa sekä ylioppilaskirjoituksissa. Tietohallinto ja tieto- ja viestintätekniikasta vastaavat opettajat auttavat sinua ongelmatilanteissa.

Kaksoistutkinto

POKEn Saarijärvi ja Saarijärven lukio toimivat yhteistyössä kahden tutkinnon opintojen toteutuksessa. Opiskelijoiden kanssa laaditaan henkilökohtaiset yksilölliset suunnitelmat opintojen suorittamiseen. Lisää kaksoistutkinnosta voit lukea POKEn sivuilta